Składniki (na ok 3 blachy):
- 1 szklanka miękkiego masła
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 duże jajka ( lub 3 małe)
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 3 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- szczypta soli
- 1 szklanka posiekanej gorzkiej czekolady
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, ekstrakt i połączyć. Następnie dodać przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, wszystko dobrze połączyć. Na końcu wsypać posiekaną czekoladę.
Łyżeczką nabierać cisto i formować niewielkie kulki. Układać na blaszce, splaszczając delikatnie każdą kulkę dłonią. Piec w temp 180°C, około 12-13min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję :-)