piątek, 27 stycznia 2012

Karnawałowe paluszki z kurczaka w sezamie

Paluszki z kurczaka lub indyka obtoczone w sezamie są po prostu idealne na karnawałowe przyjęcia. Przystawkę można serwować z różnymi sosami. Moim zdaniem najlepiej smakują z sosem czosnkowym , tzatziki czy dżemem borówkowym. Polecam serdecznie :-)



Paluszki z kurczaka w sezamie
  • piersi z kurczaka lub indyka
  • sól, pieprz
  • papryka
  • sezam
  • olej do marynaty i smażenia
Piersi pokroić na 1 cm paski. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, dodać troszkę oleju, wymieszać i pozostawić w marynacie na 30 min. Następnie obtoczyć w sezamie i przycisnąć. Smażyć ok 5 min. na głębokim oleju lub frytkownicy. Podawać z sosami lub dżemem borówkowym.

12 komentarzy:

  1. naprawdę świetne!

    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
    http://www.karmel-itka.blogspott.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię mięsko w sezamie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają niesamowicie apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję Wam dziewczyny :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  5. przepraszam za zamieszanie w komentarzach :) coś przez przypadek źle napisałam. paluszki wyglądają świetnie, bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :-) Nic się nie stało :-)

      Usuń

Dziękuję :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...