Paluszki z kurczaka lub indyka obtoczone w sezamie są po prostu idealne na karnawałowe przyjęcia. Przystawkę można serwować z różnymi sosami. Moim zdaniem najlepiej smakują z sosem czosnkowym , tzatziki czy dżemem borówkowym. Polecam serdecznie :-)
Paluszki z kurczaka w sezamie
- piersi z kurczaka lub indyka
- sól, pieprz
- papryka
- sezam
- olej do marynaty i smażenia
Piersi pokroić na 1 cm paski. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, dodać troszkę oleju, wymieszać i pozostawić w marynacie na 30 min. Następnie obtoczyć w sezamie i przycisnąć. Smażyć ok 5 min. na głębokim oleju lub frytkownicy. Podawać z sosami lub dżemem borówkowym.
Przepyszznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńnaprawdę świetne!
OdpowiedzUsuńhttp://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
http://www.karmel-itka.blogspott.com
Bardzo lubię mięsko w sezamie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie apetycznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam dziewczyny :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńprzepraszam za zamieszanie w komentarzach :) coś przez przypadek źle napisałam. paluszki wyglądają świetnie, bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję :-) Nic się nie stało :-)
UsuńLubię takie jedzonko :D
OdpowiedzUsuńW takim razie polecam :-)
UsuńMoja ulubiona przekąska
OdpowiedzUsuń