czwartek, 14 czerwca 2012
Podwójnie czekoladowe tartaletki z truskawkami
›
Truskawki, truskawki, uwielbiam ten okres, gdy można się nimi rokoszować. Słodziutkie, soczyste, mniam i już się rozmarzyłam. Dzisiaj propo...
21 komentarzy:
środa, 6 czerwca 2012
Cordon bleu
›
Cordon bleu jest często nazywany kotletem szwajcarskim, zazwyczaj jest robiony z cielęciny, ale równie dobrze może to być filet z kurczaka ...
12 komentarzy:
niedziela, 3 czerwca 2012
Zupa szpinakowa
›
Nie wiem dlaczego niektórym z nas szpinak kojarzy się czymś niesmacznym, czy nawet jest zmorą dzieciństwa. No ale cóż każdy z nas ma inne d...
16 komentarzy:
środa, 30 maja 2012
Sałatka wiosenna z jajkiem
›
Wiosna to najpiękniejsza pora roku, wszystko kwitnie, a ogrody zapełniają się pysznymi, świeżymi warzywami. Chociaż mam malutki ogródek, to...
6 komentarzy:
poniedziałek, 28 maja 2012
Sernik bez sera z rabarbarem
›
Rabarbar zawładnął moją kuchnią :-) Uwielbiam zestawiać jego kwaśność z czymś słodkim. Ten sernik, który nie ma w sobie ani grama sera, jes...
16 komentarzy:
czwartek, 24 maja 2012
Chleb wiejski polski
›
Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny smaczny przepis na pieczywko. Tym razem jest to chlebek wiejski polski. Smaczny, neutralny w smaku, więc m...
30 komentarzy:
wtorek, 22 maja 2012
Ciasto na maślance z rabarbarem
›
Długo się nie zastanawiałam by upiec to ciasto, jak tylko je zobaczyłam, stwierdziłam, że musi być pyszne. I nie zawiodłam się. Bardzo nam ...
19 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer